MapRun bemutató edzés elmarad Gyál Sporttelep, de állnak a pályák

2020 március 20

Kedves Gyáli Sportrajongók! MOST MARADJATOK OTTHON!

Készüljetek fel elméletben. Tájékozódás másképpen!

MapRun Otthon végezhető gyakorlatot ajánlunk!

Az APEX Optimista Sportegyesület 2020. március 20-án pénteken 14.30-kor a Gyáli sportcsarnok elé hirdetett bemutató edzése elmarad a koronavírus miatt kihirdetett válsághelyzetre tekintettel , de a pályák elkészültek és a későbbiekben bármikor önállóan teljesíthetőek mobillal:

 Gyál Észak pontbegyűjtő kb 10 km, 26 pont, a pontok közül választhatunk, max 65 perc

Gyál Dél pontbegyűjtő  kb 10 km, 15 pont, a pontok közül választhatunk,max 65 perc

Vonalas rövid pálya, minden pontot érinteni kell az adott sorrendben.

Rövid pontbegyűjtő, kékpontos, a pontok azonosak a vonalas pályáéval, a pontok közül választhatunk, max 20 perc, a helyzetünket végig látjuk a teljesítés alatt.

DE MOST MARADJATOK OTTHON! Amit most megtehetsz, otthon a telefonodon elméletben előkészülsz a tájékozódási feladatok végrehajtásának új útjára!

 1. Töltsd le a  MapRun vagy MapRunF alkalmazást, regisztrálj, MapRun esetén még ékezet nélkül saját neveden. A két alkalmazás közül a másodikat ajánljuk, ez továbbfejlesztett verzió, stabilabb.
 2. Indítsd el az alkalmazást és az Event list menűpontból válaszd ki a Hungary mappát.
  A Gyal almappából betölthetők a fenti pályák.
 3. Döntsd el, melyik pályát választod, javasoljuk előbb a rövid pontbegyűjtőt, vagy a vonalas rövid pályát ezzel magát az alkalmazást is megismered. A hosszabb pontbegyűjtők esetén tervezd el milyen sorrendet fogsz követni! Írd fel magadnak, mérd le vonalzóval, melyik a legideálisabb pontfogási sorrend. Ha indultál a Sportcsarnokavatón, nyerőben vagy, mert már tájfutó térképed is van hozzá.
 4. Az alkalmazásban a Go to Start opcióval jelenítjük meg a pályát. Most csak az otthonodat mutatja majd, ezzel elégedj meg!
 5. A rajt (háromszög a térképen) (Sportpálya futókör Rózsa köz felöli kanyarban.)
 6. A pályára nem kell folyamatos internet kapcsolat. A letöltött térképen láthatod a pontokat. Az Északi (Gyál-liget) és Déli (Gyálszőlő) pontbegyűjtős pályákon próbáld beazonosítani az utcákat egy Gyál térkép alapján. EDDIG TUDUNK ELJUTNI OTTHON! Innen elméleti, de ismerkedj vele, a gombokat nyomkodhatod!:
 7. A terepen semmi nem jelzi majd a pontot, csak a telefonod csippanása. S ez általában GPS vételi viszonyoktól függően a pont 15 m-es környezetében várható.
 8. A cél (dupla kör). Szintén a Sportpálya futókörén a sportcsarnok játékos kijárójánál.
 9.  A célnál csippan és lezárja a teljesítést a program, ha a célba érkezéskor van internet kapcsolat, fel is tölti a szerverre.
 10. A program berajzolja az útvonalad és megadja a részidőket is. Utólag, a Show Results /My results opcióval újra elő tudjuk hívni a részleteket, és ha nem volt interneted utólag az Upload Results funkciót használva töltheted fel.
 11. Valamennyi teljesítő eredményét az ALL results opcióval láthatod. A pályákat bármikor megismételheted. Cél a pontbegyűjtő esetén a lehető legtöbb pont érintése szintidőn belül, a vonalas pályánál pedig a leggyorsabb teljesítés. Ami viszont mindig fontos lesz: kötelező a rajtból indulni és a célban befejezni!

MAJD AMIKOR MÁR VÉGRE KIMEHETSZ!

A pálya teljesítése közben fokozott figyelemmel kell lenni a közlekedésre! A forgalomra nagyon ügyelni kell, körültekintően kell átkelni az úttesten, ahol van lehetőség a zebrai átkelést használni! A vasúton való átkelésnél kizárólag a kiépített átkelőket lehet használni! Mindenki saját felelősségére indul! 14 év alattiaknak a program teljesítése szülői vagy egyéb felnőtt kísérettel javasolt.

Honlapunk http://www.apexsport.info/ e-mail: cegkapu.apexse@gmail.com

Figyeljünk egymásra! Kellemes időtöltést kívánunk! A továbbfejlesztés jogát fenntartjuk.

Most maradjatok otthon! Nézzétek át az összes Hungary mappát, láthatjátok mennyi helyen van pályateljesítési lehetőség, tervezzétek meg, mit fogtok még teljesíteni, ha erre már meg lesz a lehetőségetek!

Sávai Mária tájfutó szakedző, sportszervező APEX SE Gyál 30-700-6899, Fazekas Gabriella, Erdélyi Tibor az alkalmazás és a felhasználói közösség önkéntes magyarországi támogatói, maprun.hu@gmail.com.

Vissza az eseményekhez