Sportágválasztó Gyálon

2022 szeptember 3

Sportágválasztó családi nap és Sportok éjszakája Gyálon 2022.09.03-án a Sportcsarnoknál a GYBKSE szervezésében.

18 órától -20 óráig tájékozódási verseny is lesz, ahol az APEX SE (kék pólóban) várja a kicsiket és nagyokat!

I. Keresd a pontokat okostelefonnal!

II. Villámtájfutás: kicsi területen sok pont között igazodj el!

Az APEX Optimista Sportegyesület MapRun metodikával két kategóriában ajánlja az okostelefonnal teljesíthető pályáit:

10 életév felettieknek:Gyál Észak pontbegyűjtő kb 8 km, 21 pont, a pontok közül választhatunk, max 65 perc.

10 életév alattiaknak Rövid pontbegyűjtő, kb. 2 km max 20 perc, a helyzetünket végig látjuk a teljesítés alatt.

(A percek szintidőket jeleznek! 65, 20 percen belül a legtöbb pontot érinteni! Kísérő 10 év alatt kötelező, 10 év felett nem kizárt. Segédeszköz (roller, bicikli) most nem vehető igénybe a fizikai teljesítés megkönnyítésére.)

 1. 1.       Még otthon töltsd le a MapRunF alkalmazást és regisztrálj, saját neveden.
 2. 2.       Indítsd el az alkalmazást és az Event list menűpontból válaszd ki a Hungary mappát.
  A Gyal almappából betölthetők a fenti pályák.
 3. 3.       10 év felett HUNPST Gyal Eszak pontb, 10 év alatt HUNPST Gyal rovid pontb
 4. Menj ki a Sportcsarnokhoz és döntsd el, melyik pályát választod. Azt töltsd be a versenyidőszak alatt!  A hosszabb pontbegyűjtő esetén tervezd el milyen sorrendet fogsz követni! (Ha van korábbról Gyál térképed, jól jöhet puskának!) Az alkalmazásban a Go to Start opcióval jelenik meg a pálya.
 5. A rajthoz (háromszög a térképen) csak akkor menj oda, ha indulni akarsz. (Sportpálya futókör Rózsa köz felöli kanyarban.) A rajt közelében kattints a Start the GPS gombra. A rajtban meg van az első csippanás! Indul az időd!
 6. A pályára nem kell folyamatos internet kapcsolat, elég majd csak a célnál! A terepen semmi nem jelzi a pontot, csak a telefonod csippanása. S ez általában GPS vételi viszonyoktól függően a pont 15 m-es környezetében várható.
 7. Ha minden tervezett pontot felkerestél, irány a cél (dupla kör). Szintén a Sportpálya futókörén a sportcsarnok játékos kijárójánál. A célnál csippan és lezárja a teljesítést a program, ha a célba érkezéskor van internet kapcsolat, fel is tölti a szerverre.
 8. A program berajzolja az útvonalad és megadja a részidőket is. Utólag, a Show Results /My results opcióval újra elő tudjuk hívni a részleteket, és ha nem volt interneted utólag az Upload Results funkciót használva töltheted fel.
 9. Valamennyi teljesítő eredményét az ALL results opcióval láthatod. (A pályákat versenyen kívül bármikor megismételheted. Cél a pontbegyűjtő esetén a lehető legtöbb pont érintése szintidőn belül.) Ami viszont mindig fontos: kötelező a rajtból indulni és a célban befejezni!

A pálya teljesítése közben fokozott figyelemmel kell lenni a közlekedésre! A forgalomra nagyon ügyelni kell, körültekintően kell átkelni az úttesten, ahol van lehetőség a zebrai átkelést használni! Mindenki saját felelősségére indul! 14 év alattiaknak a program teljesítése szülői vagy egyéb felnőtt kísérettel javasolt, 10 év alatt pedig kötelező!

Kellemes időtöltést kívánunk! A program és pályák tekintetében a továbbfejlesztés jogát fenntartjuk.

Kovács Zoltán Pál APEX SE elnök, Sávai Mária tájfutó szakedző, 30-700-6899, Fazekas Gabriella, Erdélyi Tibor az alkalmazás és a felhasználói közösség önkéntes magyarországi támogatói, maprun.hu@gmail.com.

Villámtájfutás: próbáld ki, helyben akár több pályát is teljesíthetsz!

Edzésre jelentkezés (keddenként 15-16 között): a szervezőknél. Honlapunk http://www.apexsport.info/ e-mail: cegkapu.apexse@gmail.com

 

Vissza az eseményekhez