Városi tájékozódási futó verseny Gyálon

2018 augusztus 25

3. Gyál Városi Tájékozódási verseny 2018. 08. 25.

a város 21. születésnapja alkalmából.

                    Fontos információk

A verseny rendezője: APEX Optimista Sportegyesület

Támogató: Gyál Város Önkormányzat, Arany János Közösségi Ház és Reklámruha.hu gyáli vállalkozás.

A verseny fővédnöke: Pápai Mihály polgármester

Versenybizottság elnöke és pályakitűző: Sávai Mária

Rajtbíró: Hegedűs Ágnes

Célbíró: Hegedűs Ábel

Szeretettel köszöntünk minden indulót, kísérőt és vendégeket! Ma a sportcsarnokért futunk, ami itt épül mellettünk a sporttelepen!

Jelentkezés: a versenyközpontban a célsátornál, itt történik a rajtszámok és chipek felvétele. Aki nem nevezett előre (helyszíni nevező) –a külön asztalnál jelentkezzen, lehetséges, hogy kicsit várni kell, mert a szabad helyekre tudnak csak nevezni.

A nevezés a gyáliaknak ingyenes, születésnapi ajándék. Nem helyieknek: 500,-Ft/fő a nevezéskor fizetendő.

Az épület öltözőjében lehet lerakni a futásnál felesleges holmit vagy éppen öltözni.

A rajtszámot fel kell tűzni és kötelező azt, a célba érésig viselni.

Rajthely: pálya Rózsa utcai hátsó bejáratánál. Un. „Rajtdobozos” verseny, tehát az időt onnan méri, amikor „lecsipogtad”. A rendezők óráját vesszük alapul, indulás 9 órától a rajtlista szerinti időben történik.

A törlés doboz használata ezt megelőzően szükséges, ha véletlenül valami infót hordozna a chipped, akkor az letőrlődik róla.

A rajtba a saját indulási idő előtt 3 perccel jelentkezzenek a versenyzők, a rajtolás zökkenőmentessége érdekében.

Térképet a rajtban 1 perccel az indulás előtt kapnak, s ezen a pályák be vannak nyomtatva. Vannak olyan kategóriák, melyek pontjai megegyeznek egy másikkal, de nem egy időben indulnak. Olyan pályát kérj, vagy vegyél fel, ami a rajtszámodon is szerepel, mert ebbe neveztél!

A térképen un. tájfutó kódokkal rajta vannak a pontmegnevezések, azonban a jelentkezők 90%-a teljesen kezdő, ezért nekik „puskát” (földrajzi pontleírást) is készítettünk, melyet tűzőgéppel kérésre odatűztünk a térképhez. Aki ezt nem igényli, rögtön zsebre vagy a kihelyezett zacskóba dughatja!!!

A rajt háromszög, a cél dupla kör. A pontok sorrendben vannak összekötve és a bója + (csipogtató) doboz helye a kör közepére értendő!

A pontok érintési sorrendje kötelező, két pont között viszont szabadon lehet útvonalat választani. A célhely az építkezési munkálatok miatt azonos a jelentkező sátorral. Kérjük a lezárt területre senki ne menjen, mert az balesetveszélyes! A chipek a célban le kell adni, akinek az, nem a sajátja. Elvesztése estén 10 ezer Ft-ot kell megtéríteni!!!!

Ha valamely pont elektronikája meghibásodott, nem csipogott, nem villant….azt, (amúgy vélhetőleg mérte az időt) a célba érkezéskor jelezzétek!

Bizonyos helyeken pontőrökkel is találkozhattok. Ők a fegyelmezetlenséget szeretnék megelőzni és hogy senki ne rongálja meg a pontokat, elrontva ezzel valamennyi sportoló napját. Ők a Nyugdíjas Alapítványért klub tagjai.

A pályák vezetése olyan, hogy a kezdőknek alapvetően a zebrákon kell átkelni a főbb útvonalakon, ez az Ady E. utca, Széchenyi út, Pesti út, Tulipán utca, Mátyás király utca. Kérjük, ezt használjátok, és nagyon körültekintően keljetek át! Mindenki saját felelősségére közlekedik és előzzük meg a balesetet. A vasúti pálya közelében és egyes pályákon a Kacsóh Pongrác u. és Pesti út kereszteződésében óvatosan fussatok!

A versenypályán „frissítő pont”a kút, Gyál-Felső állomáson és a Kacsóh Pongrác u. és Pesti út kereszteződésében van.

WC  itt a sportpályán, ill. Gyál-Felső vasútállomáson az épületben található.

A sportpályán folyó víz az épületben van, de 1-1 üveg ásványvíz is jár a nevezett versenyzőknek befutáskor.

Az eredményhirdetés itt a versenyközpontban 13 órára várható. Ha túl nagy a meleg a kicsik eredményhirdetését lehetséges, hogy előrehozzuk, hogy rá lehessen pihenni a délutáni programokra.

 

Ne feledjétek ezzel a nap nem ér véget, a piactéren 16.30-tól -megállás nélkül- az esti tűzijátékig programokkal várunk benneteket!

Nagyon emlékezetes, szép napot kíván

a Rendezőség

Vissza az eseményekhez