VII Gyál Városi Tájékozódási verseny

2022 augusztus 27

VII. Gyál városi tájékozódási verseny kiírás és értesítő

Mindenkit szeretettel vár a 25 éves városi rangú GYÁL és a 30 éves APEX Optimista Sportegyesület!

A verseny a tájékozódási sportág népszerűsítését és a lakossági szabadidősportot szolgálja. Nem MTFSZ minősítő verseny.

Időpont: 2022 08.27. szombat

A versenyt lehet tájfutva, gyalogolva, nordicozva vagy éppen babakocsival teljesíteni.

Helyszín: Gyál, Peremvárosi Horgásztó és Pihenőpark (GPS koordináta: 47.36696897899567, 19.19256899825615), mely helyet ad a versenyközpontnak, rajthelynek és célnak, valamint öltözőnek.

Megközelítés: gépkocsival M5 gyáli lehajtónál lévő benzinkúttól földúton. Parkolás út mellett.

Gyalogosan: 8.30-kor indulva, csoportosan haladva, APEX-es túravezetővel, Sallai Szabolccsal, a Polgármesteri Hivatal elől. kb. 3 km.

Rendező:            APEX Optimista Sportegyesület

Fővédnök:          Pápai Mihály Gyál város polgármestere. Helyszíni létesítményi vezető: Siklósi Béla

Verseny elnöke: Sávai Mária. Pályakitűző: Kovács Zoltán. Ellenőrzőbíró: Hegedűs Ábel.

Jelentkezés és chipek átvétele: 9.00 órától. A chipek átvételekor 5000,- Ft-ot vagy valamilyen személyes tárgy letétbe helyezését kérjük, mely a verseny végén visszajár.

Tervezett „0” idő:           10.00 óra.

Előre nevezettek:            rajtlista alapján meghatározott időpontban. A nevezési határidő lejárta után www.gyal.hu, www.apexsport.info és https://hu-hu.facebook.com/ApexOptimistaSe/ honlapokon lesz közzé téve.

Nevezés:             e-nevezes.hu rendszeren keresztül, illetve a cegkapu.apexse@gmail.com e-mail címen legkésőbb 2022.08.15.-ig.

Nevezni a kategória megnevezése, továbbá, név és születési dátum vagy tájfutóknál SI szám megadásával (mely adatok felhasználása, csak a verseny lebonyolítása érdekében történik).

Helyszíni nevezés: korlátozottan, csak az üres helyekre 10:30-ig.

Térkép:                2022-ban készült, tájfutó sprint térkép.

Pont megnevezés a térképen szimbólokkal.

Nevezési díj:      1000 Ft és a jelentkezéskor vagy e-nevezésen keresztül, fizetendő. Gyáli lakosok ingyenesen vehetnek részt a versenyen lakcímkártya bemutatásával.

Étkezés: kiszállított meleg étellel 2000,-Ft/fő kérhető (jelentősebb számú igény esetén vállaljuk).

Pályák: Hosszú: 10km, Közepes: 5km, Rövid: 2km, Nordic bottal: 3,5km, Babakocsival: 1km, Gyerekpálya: villámtájfutás (kicsi területen, sok pálya, sok ponttal).

Terep: pihenőpark, városi terep és némely kategóriáknak környéki parkerdőben max. 10 méteres szintkülönbséggel. A pálya alacsonyabb rendű közlekedési utakat keresztezve teljesíthető, melyen nagy körültekintéssel szükséges átfutni. A pályatervezésnél a főbb utak keresztezésénél a zebrán van tervezve az átkelés.

Mindenki saját felelősségére indul.

Időmérés Sportident rendszerrel: a kiadott elektronikus időmérő eszközt (chip) a célban befutáskor kell leadni. Elvesztése esetén a versenyző vagy gondviselője annak önköltségi árát 10 ezer forintot megtéríteni köteles.

Pontőr: előre nem meghatározott helyeken lesz.

Eredményhirdetés és díjak (érem és tárgyi ajándék, minden kategória 1-3. helyezettjének).

Díjátadás helyben a verseny lezárását követően kb. 13 órakor.

A versenyzők a nevezéssel elfogadják, hogy az eseményen készült fotók a rendező szervezet és a város honlapján illetőleg Facebook oldalán közzé tehetők.

Jó versenyzést kívánunk!                                                                                                      Rendezőség

Vissza az eseményekhez